12/31/2009

efsaneler-8 beckenbauer


futbol-lakaplar

rangers gol yağdırdı


Kris Boyd'un tam 5 gol attığı maçta rangers dundee united'ı 7-1 gole boğdu.

12/19/2009

efsaneler-6 valderama

 

dünyayı en çok kirletenler



Çin. . . . . . . . . . . . . . . 20,96

ABD. . . . . . . . . . . . . . 19,92
Rusya . . . . . . . . . . . . . 5,48
Hindistan . . . . . . . . . . 4,57
Japonya . . . . . . . . . . . 4,27
Almanya . . . . . . . . . . . 2,76
Kanada . . . . . . . . . . . . 1,98
İngiltere. . . . . . . . . . . . 1,81
İran . . . . . . . . . . . . . . . 1,61
Kore . . . . . . . . . . . . . . 1,69


Kaynak: Sabah

12/18/2009

europa cup 2. tur eşleşmeleri


İlk maçlar 18 ile 25 Şubat 2010'da oynanacak.UEFA Avrupa Ligi'nde 3. turda (gruplardan sonraki tur) rakibini eleyen 16 takım da yine çift maçlı eleminasyon sistemine göre karşılaşacak ve çeyrek finale yükselme mücadelesi verecek.
Eski adıyla ''Kupa 2'', şu anki adıyla UEFA Avrupa Ligi'nde final karşılaması ise 12 Mayıs 2010'da Almanya'nın Hamburg kentinde oynanacak.

devler ligi 2009-2010 2.tur eşleşmeleri


Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nin (UEFA) İsviçre’nin Nyon kentindeki merkezinde TSİ 13.00’te yapılan kura çekiminde, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde 2. tur mücadelesi verecek 16 takımın eşleşmeleri belli oldu.

Önemli takımların kapışmasına sahne olacak 2. tur mücadelesinin ilk maçları 16/17 ve 23/24 Şubat 2010 tarihlerinde oynanacak, rövanş mücadeleleri ise 09/10 ve 16/17 Mart 2010’da yapılacak.
Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde final karşılaşması 22 Mayıs 2010’da Real Madrid’in sahası Santiago Barnabeu Stadı’nda oynanacak.


beğendiğim kitaplar-10


efsaneler-5 baresi


How To Draw Hands For Manga/Comic Books

12/16/2009

Carpenter

Asure'nin Tarihi


Nuh Peygamber ve yanindakiler Muharrem ayının onunda yani ocak ayinda Türkiye’nin kuzey dogusunda bulunan Agri Dagi’nda iken, bulunduklari gemide cok az yiyecek kaldigini farkediyorlar. Karinlarini doyurmak icin ellerinde kalan erzaklarla bir as pisiriyorlar. Asure sadece Muslumanlara ozgu olmayan Ermeniler tarafindan ozel gunlerde, Ortodokslar (Rum, Bulgar, Sırp) tarafindan da Perhiz donemlerinde yapilan bir as olarak biliniyor. Konulan malzemenin en az yedi cesit olmasi gerekiyor.


Osmanli sofralarinin en yaygin tatlisi olan asure, bir toren tatlisi olup genellikle Muharrem ayinin onu ile yirmisi arasinda Kerbela Vak’asi anisina yapilmaktadir. Genelde kırk türlü malzemeyle yapılan asure, geleneksel olarak komsulara, dostlara, akrabalara ve tanıdıklara dagıtılır.

dev buluşma



yorumsuz


beğendiğim kitaplar-9


beğendiğim kitaplar-8


12/15/2009

The Eagles - Hotel California

Milan, Tu Sei Tutta La Mia Vita

adios

tüm detaylarıyla kişi sorgulama

http://www.123people.com/

Voleybol Bayanlar Dünya Şampiyonası kuraları çekildi


Japonya'nın dört ayrı kentinde düzenlenecek 2010 Bayanlar Dünya Şampiyonası'nın kuraları çekildi. D Grubu'nda Çin, Rusya, Güney Kore, Dominik Cumhuriyeti, Kanada ile eşleşen A Bayan Milli Takımımız grup maçlarını Osaka'da oynayacak.
Statü ve Gruplar


24 takımın mücadale edeceği Dünya Şampiyonası'nda gruplarında ilk dört takım bir üst tura yükselerek 8'er takımlı iki grup meydana getirecek. A ve D Grupları E Grubu'nu, B ve C Grupları da F Grubu'nu oluşturacak. Bu gruplardan 7 ve 8. olan takımların elenmesiyle iki grupta 6'şardan 12 takım kalacak. Grup birincileri ile ikincileri çapraz eşleşerek yarı final mücadelesi yapacak. Kazananlar final, yenilenler de üçüncülük maçını oynayacak. Diğer takımlar, play-off oynayacak ve şampiyonanın sıralamasını belirleyecekler.

Şampiyonanın diğer grupları şöyle:
A Grubu (Tokyo): Japonya, Sırbistan, Polonya, Peru, Cezayir, Costa Rika
B Grubu (Hamamatsu): Brezilya, İtalya, Holanda, Kenya, Porto Riko, Çek Cumhuriyeti
C Grubu (Matsumoto): ABD, Küba, Almanya, Kazakistan, Tayland, Hırvatistan

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın kuraları çekildi




Türkiye'de organize edilecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın kura çekimi İstanbul'da gerçekleştirildi. Türkiye A Milli Basketbol Takımı, C Grubu'nda Yunanistan, Porto Riko, Rusya, Çin ve Fildişi Sahilleri yer aldı.

28 Ağustos - 12 Eylül tarihleri arasında Türkiye'de organize edilecek 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nın kura çekimi bugün İstanbul Çırağan Kempinski Otel'de gerçekleştirildi. A Milli Basketbol Takımı, C Grubu'nda yer alırken, millilerin rakipleri, Yunanistan, Porto Riko, Rusya, Çin ve Fildişi Sahilleri oldu. A Milli Takım maçlarını Ankara'da oynanacak.
Türkiye'nin ev sahibi olarak katıldığı şampiyonada grup maçları 28 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında İstanbul, Ankara, İzmir ve Kayseri'de oynanacak. Turnuvanın final maçı ise 12 Eylül tarihinde oynanacak ve dünya basketbolunun en büyük organizasyonu sona erecek.

İşte gruplar:
(A) GRUBU (KAYSERİ): Arjantin, Sırbistan, Avustralya, Almanya, Angola, Ürdün
(B) GRUBU (İSTANBUL): ABD, Slovenya, Brezilya, Hırvatistan, İran, Tunus
(C) GRUBU (ANKARA): Yunanistan, Türkiye, Porto Riko, Rusya, Çin, Fildişi Sahili
(D) GRUBU (İZMİR): İspanya, Fransa, Kanada, Litvanya, Yeni Zelenda, Lübnan

işte türkiye

http://skyturkvngenc.wordpress.com/2009/12/14/10739/

Lara Fabian - Je suis Malade

12/12/2009

one way ticket

grazie kaka



usa-94




ne tefadüfki 3 takımda 2010 güneya afrikada dünya kupasında aynı grupta yer alacak.

GROUP D
Jun 21 Boston Argentina v Greece 4-0
Jun 21 Dallas Nigeria v Bulgaria 3-0
Jun 25 Boston Argentina v Nigeria 2-1
Jun 26 Chicago Greece v Bulgaria 0-4
Jun 30 Boston Nigeria v Greece 2-0
Jun 30 Dallas Bulgaria v Argentina 2-0

                   P -W -D --L-- Gls--Pts
NIGERIA -  3 -2 - 0 -1-6- 2-   6
BULGARIA - 3 -2 -0 -1 -6- 3 -  6
ARGENTINA 3 -2 -0 -1 -6- 3-   6
Greece         3-0-0-3-0-10 -    0

efsaneler-1 litmanen


rusyada şampiyon rubin kazan


Milli futbolcular Gökdeniz Karadeniz ve Hasan Kabze ile Galatasaray'ın eski savunmacısı Stjepan Tomas'ın formasını giydiği Rubin Kazan, son üç maça kalmadan ligde şampiyonluğunu ilan etti.

Rubin Kazan bu galibiyetle en yakın rakibi CSKA Moskova ile arasındaki puan farkını 10'a çıkararak bitime üç hafta kala ipi göğüsleyen taraf oldu.Teknik direktör Kurban Berdiyev, hakemin bitiş düdüğünü çalmasıyla Allah'a dua ettiğini belirterek, "çok mutluyuz. Allah'a şükürler olsun. Dualarımızı kabul etti. Bu şampiyonluk taraftarlarımıza ve cumhuriyetimizin yönetiminine kutlu olsun. Bu uzun maratonda yılmadan ilerledik ve başardık" dedi.Rubin Kazan'da forma giyen eski Fenerbahçeli Rebrov da yaptığı açıklamada, "bugünkü karşılaşmayı kazanarak şampiyonluğu ilan etmek istiyorduk. Kazanmak için oynadık ve maçı alarak şampiyon olduk" diye konuştu.Şampiyonluktaki en büyük payın teknik direktörleri Berdiyev'e ait olduğunu vurgulayan Rebrov, "gerçek bir profesyonel olan Berdiyev, 24 saat futbolu düşünerek yaşayan biri. Karşılaşmadan önce şampiyonluğun burada ilan edilmesini istedi ve biz de bunu başardık" dedi. Rubin Kazan'ın Türk futbolcularından Hasan Kabze, şampiyon oldukları için çok mutlu olduklarını belirterek, "Bu başarıda bizim gibi Türk futbolcuların olması bizim adımıza çok gurur verici bir şey. İnşallah, seneye de böyle güzellikler yaşarız" derken Gökdeniz Karadeniz de üst üste ikinci kez şampiyonluk sevinci yaşadıklarını söyleyerek, "Mutluluk verici. Bu şampiyonlukta katkım varsa ne mutlu bana. Çok güzel bir duygu. İnşallah, seneye de şampiyon oluruz" diye konuştu

12/11/2009

beğendiğim kitaplar-6


http://fizy.com/

http://fizy.com/ MÜZİK DİNLEMENİN EN HIZLI VE KOLAY YOLU

beğendiğim kitaplar-5


inanılmaz kaleci

brezilyada şampiyon flamengo




Ligdeki son hafta maçında Maracana'da Gremio'yu ağarlayan Flamengo, mücadeleyi 2-1 kazanarak 1992'den bu yana ilk kez şampiyon olmayı başardı.

Şampiyonluk yarışında Internacional, Sao Paulo ve Palmeras'la kapışan Flamengo, son maçında Reberson'un 21. dakikadaki golüyle geriye düşse de David Braz'la 30. dakikada beraberliği yakaladı. Mücadelenin İlk yarısı 1-1'lik skorla sona ererken Ronaldo Angelim'in 70. dakikadıki golü Flamengo'ya şampiyonluğu getirdi.
Şampiyonluğun diğer bir adayı olan Palmeiras deplasmanda karşılaştığı Botafogo'ya 2-1 yenildi. Bu sonucun ardından Palmeiras şampiyonluk şansını kaybederken Botafogo ise ligde kalmayı başardı.Ayrıca Şilili Maldonado, Brezilya’da, “Yılın En İyi Orta Saha oyuncusu”seçildi. Şampiyon Flamengo takımında çok mutlu olduğunu, kendine güvendiğini,Fenerbahçede geçen yıllarını kayıp olarak gördüğünü söyledi. Bir dönem Galatasarayında formasını giyen Felipe de bu takımın 10 numarası.:))






hepimiz mustafa kemaliz!!!


beşiktaş


Zafer-Metin-K.ali-Sergen-Gökhan-Oktay-Madida-Mutlu-Rıza-Mehmet-Nartallo

yorumsuz


hey jude

Mi Derrota - La Dinastia de Tuzantla

12/10/2009

avrupadaki en pahalı 20 türk


Avrupa’da 16 ülkenin birinci ve ikinci liglerinde yer alan 96 takımda 139 Türk kökenli futbolcu forma giyiyor. Avrupa’daki Türklerin futbol piyasasındaki değeri ise 150 milyon Avro’ya yaklaşıyor. Türk futbolcular en yoğun olarak Almanya liglerinde oynuyor. Bundesliga 1’de 20, Bundesliga 2’de de 15 olmak üzere toplam 35 futbolcu Almanya’da forma giyiyor.Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya, Romanya, Slovenya, Ukrayna ve Sırbistan ise şu anda Türk futbolcuların ayak basmadığı ligler olarak dikkati çekiyor.

1) Mesut Özil ,Kulübü: Werder Bremen (Almanya),Değeri: 13 Milyon Euro
2) Serdar Taşcı Kulübü: Stutgart (Almanya)Değeri: 10 Milyon Euro
3) Tuncay Şanlı Kulübü: Stoke City (İngiltere)Değeri: 9 Milyon 800 Bin Euro
4) Hamit AltıntopKulübü: Bayern Münih (Almanya)Değeri: 9 Milyon Euro
5) Gökhan İnlerKulübü: Udinese (İtalya)Değeri: 9 Milyon Euro
6) Gökdeniz KaradenizKulübü: Rubin Kazan (Rusya)Değeri: 8 Milyon 800 Bin Euro
7) Mevlüt ErdinçKulübü: Paris St. Germain (Fransa)Değeri: 8 Milyon Euro
8) Leon OsmanKulübü: FC Everton (İngiltere)Değeri: 8 Milyon Euro
9) Nuri ŞahinKulübü: Borussia Dortmund (Almanya)Değeri: 5 Milyon Euro
10) Eren Derdiyok Kulübü: Bayern 04 Leverkusen (Almanya)Değeri: 5 Milyon Euro
11) Halil AltıntopKulübü: FC Schalke 04 (Almanya)değeri: 4 Milyon
12) Malik FathiKulübü: Spartak Moskova (Rusya)Değeri: 3 Milyon 500 Bin Euro
13) Fatih Tekke Kulübü: Zenit (Rusya)Değeri: 2 Milyon 800 Bin Euro
14) Ümit KorkmazKulübü: Eintracht Frankfurt (Almanya) Değeri: 2 Milyon 500 Bin Euro
15) Hakan YakınKulübü: FC Luzern (İsviçre) Değeri: 2 Milyon 500 Bin Euro
16) Tümer MetinKulübü: AE Larisa (Yunanistan)Değeri: 2 Milyon Euro
17) Hasan KabzeKulübü: Rubin Kazan (Rusya)Değeri: 2 Milyon Euro
18) Sinan KaloğluKulübü: Witesse Arnheim (Hollanda)Değeri:1 Milyon 500 Bin Euro
19) Çağdaş Atan Kulübü: FC Basel (İsviçre)Değeri: 1 Milyon 500 Bin Euro
20) Sinan Bolat Kulübü: Standart Lüttich (Belçika)Değeri: 1 Milyon 500 Bin Euro

Şampiyonlar Ligi 2009-2010 istatistikleri


Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları sonucunda kulüp istatistiklerinde en golcü takım 16 golle İspanyol Real Madrid olurken, bireysel istatistiklerde de en golcü futbolcu, aynı takımdan 6 golle Cristiano Ronaldo olarak ön plana çıktı.Türkiye'yi temsil eden Beşiktaş, attığı 3 golle, bu kategoride en altlarda yer alırken, futbolcularından Tomas Sivok da 4 sarı kartla, Dinamo Kievli Leandro Almeida ile birlikte en çok sarı kart gören oyuncu unvanını aldı.

En Çok Gol Pası Veren Futbolcular:
Futbolcu -Asist- Dakika -Takımı
Luis Fabiano -4 -333 -Sevilla
Tomas Necid -4- 408 -CSKA Moskova
Juan Vargas -4 -440 -Fiorentina
Wendel -4 -513 -Bordeaux

En Çok İsabetli Şut Atanlar:
Futbolcu -Şut-- Dakika-- Takımı
Diego Forlan --16 --537 --Atletico Madrid
Zlatan Ibrahimovic --14-- 445 --Barcelona
Cristiano Ronaldo --12 --270 --Real Madrid
Hulk --12 --480- Porto

En Çok Ofsaytta Kalan Futbolcular:
Futbolcu -Ofsayt- Dakika -Takımı
Filippo -Inzaghi -14- 254- Milan
Adamo Coulibaly- 11 -425 -Debreceni
Kenny Miller -10 377 -Glasgow Rangers
Alberto Gilardino -10- 405 -Fiorentina
Pato -10 -540- Milan

En Çok Faul Yapan Futbolcular:
Futbolcular -Faul- Dakika- Takımı
Lassana Diarra -21 -450 -Real Madrid
Brandao -21- 465 -Olympique Marsilya
Alex Song -19 -540 -Arsenal
Tomas Sivok -13 -450 -Beşiktaş

En Çok Faule Maruz Kalan Futbolcular:
Futbolcular- Faul -Dakika -Takımı
Diego -29 -395 -Juventus
Dudu -23 -536 -Olympiakos
Pato -23 -540 -Milan

Şampiyonlar Ligi'ınde 2. tura çıkan takımlar belli oldu



GRUPLARDAN YÜKSELEN TAKIMLAR:
(A) Grubu: Bordeaux, Bayern Münih
(B) Grubu: Manchester United, CSKA Moskova
(C) Grubu: Real Madrid, Milan
(D) Grubu: Chelsea, Porto
(E) Grubu: Fiorentina, Lyon
(F) Grubu: Barcelona, Inter
(G) Grubu: Sevilla, Stuttgart
(H) Grubu: Arsenal, Olimpiakos

UEFA AVRUPA LİGİ'NE KATILAN TAKIMLAR:
(A) Grubu: Juventus
(B) Grubu: Wolfsburg
(C) Grubu: Marsilya
(D) Grubu: Atletico Madrid
(E) Grubu: Liverpool
(F) Grubu: Rubin Kazan
(G) Grubu: Unirea Urziceni
(H) Grubu: Standart Liege

Cizreli Ebu'l iz - Türkiye'nin Leonardo da Vinci'si


El-Cezeri, çağımızdan yüzlerce yıl önce keskin zekası ile elektrik kullanmadan sadece su ve mekanik parçalarla çalışan makineler yapmış ve günlük hayata geçirmiş olağanüstü bir biliminsanıdır.

Her zamanki gibi biz kendi bilim adamımızı tanımazken yurtdışında bilimsel kürsülerde ve tüm bilgisayar / sibernetik kitaplarında su mekaniği referanslarda yer alıyor. Tarih bize neler söylüyor? Artukoğulları Güneydoğu Anadoluyu fethederler. Şimdiki Cizre’de buluşlar yapan Abdülaziz İsmail bin Razzaz başkent Diyarbakır’a çağrılır. Yirmibeş yıl boyunca üretir ve üretir. Hükümdarların büyük takdirini toplar ve hükümdar (Eb’ül Feth Mahmut İbn-i Mahmet İbn-i Karaaslan) tarafından kitap yazmakla görevlendirilir.
http://www.ebuliz.com/

"İslamiyet siyasi bir ideoloji değil, barışçı bir dindir. Kuran bunu öğretir"


mahalle futbolunu özledik



evdeki hesap çarşıdakine uymayınca


kaleci kurtarışları

sinan bolat



sinan bolat 90+5 te attığı kafa golüyle AZ'yi evine yollarken standart lieg de uefada yoluna devam edecek.

12/09/2009

ultraviyole ışınları plajdakine kıyasla karda daha fazla!!!


Japonların yaptığı bir araştırmaya göre, gözlerin kayak yaparken UV ışınlarından zarar görme riski plajda güneşlenirkenki riskten çok daha fazla.
Daily Telegraph'taki habere göre araştırmada, Japonya'nın kuzeyindeki İşikava'daki kayak pistinde, yeni yağmış karda ışık yansımasının etkilerine bakıldı.Burada elde edilen sonuçlar, ülkenin güneyindeki tropik Okinava'daki yapay kumsalda ölçülen UV ışınlarının seviyesiyle karşılaştırıldı.
Bilim adamları, kayak pisti ve kumsala bıraktıkları cansız mankenlerin gözlerine güneş ışınlarını ölçmek için UV sensörleri yerleştirdi.Kanazava Tıp Fakültesi bilim adamları, plajdaki mankenlerin gözlerinin, günde metrekare başına 260 kilojul ultraviyole ışınına maruz kaldığını, buna mukabil karla kaplı bölgede bu miktarın 658 kilojul olduğunu saptadı.
Prof. Hiroşi Sasaki, yüksek seviyede UV ışınına maruz kalmanın gözlere ciltten çok daha zararlı olduğunu belirterek, karda bu ışınların katarakt da dahil bazı göz hastalıklarına yol açabileceğini söyledi.
AA

meksikada osmanlı izleri


Saat kulesi, Mexico'nun tarihi merkezinde, Venustiano Carranza ve Bolivar sokaklarının kesiştiği köşede ve "Osmanlı Saati" olarak biliniyor. Çinilerle bezenmiş saat kulesinin üzerinde "La Colonia Otomana a Mexico - Septiembre de 1910" (Osmanlı Cemaatinden Meksika'ya - Eylül 1910) ibaresi yazılı levha bulunuyor. Çinilerin büyük ihtimalle zamanında Türkiye'den getirildiği düşünülüyor.


Kule, Meksika'nın bağımsızlığının 100. yıldönümünü kutlamak üzere, Meksika'da yaşayan çoğu Lübnan ve Arap kökenli Osmanlı vatandaşları tarafından Mexico'ya hediye edilmiş. Saat kulesinin açılışı 22 Eylül 1910 tarihinde, Mexico hükümeti Başkanı Guillermo de Landa ile Osmanlı 100. Yıl Komitesi Başkanı, Osmanlı vatandaşı Antonio Letayf tarafından yapılmış.

1970'li yılların sonunda ise Lübnan asıllı Meksika vatandaşları, saat kulesinin atalarının parasıyla yapıldığını ileri sürerek, levhadaki "Osmanlı" kelimesini "Lübnan" olarak değiştirtmiş, ancak Türk Büyükelçiliğinin çabaları sonucu 1986 yılında "Osmanlı" kelimesi levhaya yeniden yazdırılmış. Levha bugün de Osmanlı'ya atıfta bulunan ibareyi koruyor.