12/01/2009

haydi abdi ipekçiye yüzmeye

İstanbul'da 10-13 Aralık tarihleri arasında yapılacak 13. Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası için Abdi İpekçi Spor Salonu'na iki portatif havuzun kuruluyor.
Şampiyonanın organizasyonu yürüten MottoPS organizasyon şirketi yetkilileri Faruk Boyacıoğlu ve Boray Dündar, organizasyon hakkında bilgi verdi. Şampiyonanın yapılacağı Abdi İpekçi Spor Salonu'na 2 tane 25 metrelik havuz yapılacağını belirten Faruk Boyacıoğlu, ''Salonun dışındaki çalışmalarımız bitti. Salonun içindeki çalışmalar ise 21 Kasım Cumartesi gecesi başlayacak ve 8 Aralık'ta bitmiş olacak. Biri yarış, diğeri ısınma için iki tane yan yana 25 metrelik havuz yapılacak. Salona ayrıca nem alma sistemi kuracağız. Şampiyona bittikten sonra 20 Aralık'ta salondan çıkmış olacağız'' diye konuştu.

Boyacıoğlu, 10 bin 500 koltuk kapasitesine sahip olan Abdi İpekçi Spor Salonu'nun çalışmalardan sonra seyirci kapasitesinin 3 bin olacağını kaydetti. Biletix'ten satışa çıkan biletlerin günlük 10 TL, 4 günlük kombine biletlerin ise 15 TL olduğunu anlatan Faruk Boyacıoğlu, şu ana dek 700 biletin satıldığı ifade etti.

ŞAMPİYONAYA REKOR KATILIM
Faruk Boyacıoğlu, İstanbul'da yapılacak 2012 Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nın provası olan şampiyonaya, rekor bir katılım olduğunu söyledi. Boyacıoğlu, ''Rekorlar Avrupa'nın Kültür Başkenti'nde kırılıyor'' sloganıyla düzenlenecek şampiyonaya, 42 ülkeden 340 erkek, 290 bayan olmak üzere 630 sporcunun katılacağını, 270 kişinin de görevli olarak şampiyonada bulunacağını kaydetti.Faruk Boyacıoğlu, bu şampiyonada poliüreten mayoların son kez kullanılacağını, bu yüzden de şampiyonada kırılacak rekorların 4-5 yıl kırılamayacağının düşünüldüğünü söyledi. Verilen bilgiye göre, 10 kulvarlı, 25X26 metre ebatlarındaki yarışma havuzu ile 25X15 metre ebatlarındaki 6 kulvarlı ısınma havuzunun boş toplam ağırlığı 250 ton. İki havuz toplam iki bin 200 ton su alıyor. Yedisi yabancı 40 işçinin görev yaptığı kurulum çalışmaları 5 Aralık'ta tamamlanacak. 3,5 milyon liraya mal olacak havuzlar, daha sonra Tozkoparan Spor Kompleksi'nde kullanılacak. Bu arada, Ömer Alporal, 1,5 mm. kalınlığındaki çelik duvardan oluşan havuz için 25 bin 376 vida sıkıldığını, inşa sırasında kesinlikle beton kullanılmadığını, havuzun, paslanmaz çelik ve lamine PVC'den oluştuğunu kaydetti








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.