11/15/2009

emreciksin&carew vs.


Gökhan Boluspor'dan Ankaragücü'ne transfer olurken sözleşmesine bir de madde koyuluyor. Gökhan patlama yapar da 1 milyon eurodan daha yüksek bir bedelle transfer yaparsa, bu satışın yarısı Boluspor kulübüne ödenecektir diye.Sezon ortası geliyor, Fenerbahçe Gökhan'la ilgilenmeye başlıyor. Neticesinde de hem Gökhan'la hem de Ankaragücü'yle anlaşıyorlar. Lakin Ankaragücü, Boluspor'a gidecek parayı takıyor kafaya. Ne yapsam ne etsem...Hemen bir formül bulunuyor. Gökhan, Ankaragücü kulübüyle sözleşmesini feshediyor. Serbest kalıyor. Neticesinde gidip Fenerbahçe kulübüne 4,5 yıllık sözleşmesini imzalıyor. Sözleşme feshine Ankaragücü hiç ses çıkarmıyor. Neden? İddialar o ki, zaten sözleşme feshini Ankaragücü istiyor. Transfer bedeli Ankaragücü kasasına giriyor ama dışarıdan giriyor. Dolayısıyla Boluspor, Gökhan Emreciksin bonservisi elindeyken, yani serbestken transfer olduğu için hiç bir hak iddia edemiyor.
Buna benzer bir işlemi, daha profesyonel şekilde Lyon yapmıştı. Beşiktaş kulübü John Carew'in sözleşmesine aynı maddeyi koymuştu. Ancak Fransızlar da akıllı, Carew'le Baros'u takas etmişlerdi. Böylelikle Beşiktaş kulübünün kasasına 5 kuruş girmemişti. Carew'le Baros takas mı edilirmiş diyeceksiniz. Carew 6 milyon euro ise, Baros 4'tür. Ama Lyon Carew'i satmak istediğinde kasasına 3 milyon euro girecekse 4 milyon euroluk Baros'u takasla alması, kendi adına avantajlıdır...
Boluspor başkanı; "Elimizde protokol var. Federasyona yazı yazdık. Ankaragücü ve Boluspor arasında yapılan sözleşmeyi federasyona bildirdik. Önemli olan bunu böyle değil de iyi niyetli çözmek. Fenerbahçe Kulübü vermiş olduğu bedeli en iyi şekilde bildirir, Ankaragücü Kulübü'yle de oturup anlaşmaya çalışırız. Kulüplerin mahkemelik olması doğru değil. Biz bunu istemiyoruz. Karşılıklı iyi niyet çevresinde bunu çözmek istiyoruz. Ama bu parada, boluspor Kulübü'nün de hakkı vardır. Yapılan bu protokol çerçevesinde her iki tarafta anlaşır, iyi niyetle sonuçlanır"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.